Základní škola Velehrad

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána
Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Aktuality > Informace pro rodiče

Informace pro rodiče



Datum konání:
14.12.2016

Vážení rodiče,

   naše škola patří mezi ty, jejichž cílem je dobrá spolupráce s rodiči našich žáků. l proto jsme se připojili k aktivitě „Rodiče vítáni". Svou práci se snažíme odvádět co nejlépe tak, abyste byli spokojeni Vy, naši žáci - Vaše děti, které nám každodenně svěřujete, stejně jako zřizovatel obec Velehrad. Této důvěry si velmi vážíme. Dobře si uvědomujeme, že mohou nastat situace, které nelze jednoznačně vyřešit bez vyjasnění vzájemných stanovisek všech zúčastněných stran. Pokud se Vám tedy stane, že narazíte na něco, s čím si nevíte rady, přijdete na něco, co byste chtěli navrhnout, popřípadě si potřebovali o čemkoli, co se týká Vašeho dítěte, či školy, pohovořit, prosíme Vás, abyste postupovali takto:

  • kontaktujte třídního/í učitele/ku, učitele předmětu, jehož se Váš rozhovor bude týkat, výchovného poradce, či metodika prevence, a celou situaci rozeberte s ním/ní. V průběhu vzájemného dialogu se společně pokusíme dospět k dohodě přijatelné pro obě strany, pokud se stane, že podle Vašeho názoru se k takové dohodě nepodařilo dospět, obraťte se, prosím, na ředitele školy, popřípadě na jeho zástupce. Seznamte ho se svou situací a požádejte o sjednání schůzky (přítomen může být taktéž výchovný poradce, popřípadě metodik prevence, od roku 2017 taktéž náš školní psycholog). Ředitel školy odpovídá za její chod a hodnotí práci všech svých podřízených, je tedy v jeho kompetenci a zájmu věnovat jednotlivým jednáním a situacím náležitou pozornost.
  • pro případy v nichž by ani po jednání svedením školy nedošlo k oboustranné dohodě, je možno se obrátit na školskou radu, v níž jsou volení zástupci rodičů, kteří spolu se zástupci pedagogů a zřizovatele projednávají témata týkající fungování školy
  • v závažných situacích, kdy předchozí jednání nedospěla ke kýžené dohodě, je možné se obrátit na zřizovatele školy obec Velehrad a jejího starostu.

Naší snahou je zkvalitňovat vzájemnou komunikaci a pevně věříme, že otevřeným dialogem lze nejen vyřešit většinu (i sporných) záležitostí, ale především posilovat mezi učiteli, žáky, rodiči a zřizovatelem důvěru, která je předpokladem pro správné fungování školy.

 

Radomír Válek - ředitel ZŠ

Aleš Mergental - starosta

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27
Předškolička aneb Pojďme do ZOO
28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
Knihovna v obležení
14 15 16 17
18 19 20 21
Podporujeme „Den Downova syndromu“
22
Matematický klokan
23 24
25 26
V předškoličce zase do ZOO
27 28 29 30 31