Základní škola Velehrad

Fulltextové vyhledávání

20. 4. Marcela

Zítra: Alexandra
Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Aktuality > Asistentka Danka posílá skvělý recept

Asistentka Danka posílá skvělý recept



Moji milí nejen šestáci!

Posílám Vám nejsrdečnější pozdrav z mé neplánovaně vzniklé šicí dílny.

Celá rodina je zapřažena. Naši pejskové jsou překvapeni, protože nebývají sami doma a nikdy nás neviděli tak v běhu.

Rychle navařit a za celodenní šichtu se i odměnit sladkou tečkou. Co třeba…Tiramisu?!

Ráda Vám doporučím recept, který snadno zvládnete. Zkuste to také!

Ingredience:                    1 balíček vanilkového cukru

                                          2 lžíce cukru moučka

                                          3 vejce

1 kelímek smetany ke šlehání

250 g mascarpone (postačí i pomazánkové máslo)

2 balíčky dlouhých cukrářských piškotů (italských ????)

Kakao na ozdobu

Káva (pro odvážnější)

Postup přípravy:             Pokud toužíš po opravdovějším Tiramisu a máš rád chuť kávy, nejprve si uvař pořádný hrnek tohoto pro mě nejmilejšího nápoje, který využijeme až později. Postup je následně stejný. Začneme s vejci. Základem je oddělení žloutků od bílků, protože se každá část vejce v tomto receptu využije trochu jinak. Z bílků vyšleháme sníh. Pomalu a opatrně do nich vmícháme mascarpone (případně jeho alternativu) a opět uděláme mixérem hladký krém. Žloutky vyšleháme s mletým a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Poté sníh z bílků smícháme s uvedenou nově vzniklou směsí. To byl poslední krok k vytvoření nezbytné části Tiramisu – krému.

Teď se budeme zabývat „korpusem“ a následným „kompletováním“ tohoto dezertu. Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty (pokud nemáte, vystačí obyčejné) a nebojácní je polejí vychladlou kávou. Piškoty potřeme krémem. Naskládáme další vrstvou piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Tento proces případně opakujeme do spotřebování krému a piškotů. Zakončíme důkladným zasypáním kakaem. Tiramisu ponecháme v lednici alespoň na 12 hodin (nejlépe na noc) uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

 

Přeji dobrou chuť a strávení těchto chvil v co největší psychické pohodě (nebo v co nejmenší nepohodě – podle Vašeho optimistického či pesimistického postoje). Neseďte taky pořád u počítače a občas si vyběhněte na procházku ven (ale s rouškou!!!), třeba potkáte i našeho psíka Květu. Ta speciálně zdraví Fandu.

                                                                                                                        Dana Moudrá

Danka.jpg Květa.jpg


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
30
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Předškolička on-line
31
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Olympiáda na ZŠ Velehrad
1
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
2
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
3
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
4
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
5
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
6
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
7
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
8
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
9
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
10
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
11
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
12
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
13
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
14
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
15
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
16
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
17
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
18
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
19
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
Návrat žáků do školy.
20
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
21
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
22
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
23
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
24
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
25
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
26
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
27
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
28
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
29
Zápis do 1. ročníku 2021 aktuálně
30 1 2