Základní škola Velehrad

Fulltextové vyhledávání

23. 1. Zdeněk

Zítra: Milena
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Základní škola, Velehrad, okres Uherské Hradiště

Kontakty na správce najdete ZDE.

 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (škola) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

 

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

jarmila.sladkova@sms-sluzby.cz, tel. +420 774 950 005

 

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

 

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

  • Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad (vložit odkaz na Sazebník úhrady nákladů podle zákona č. 106/1999 Sb.. Pokud jej správce nemá, vypustí slova „podle Sazebníku úhrad“). Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  • Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  • Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  • Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE
  • Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu olbertova@zsvelehrad.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  • Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

 

Aktuality

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
30
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
31
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
1
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
2
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
3
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
4
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
5
PF 2020
Pozvánka na ples 2020
6
Pozvánka na ples 2020
7
Pozvánka na ples 2020
8
Pozvánka na ples 2020
9
Pozvánka na ples 2020
10
Pozvánka na ples 2020
11
Pozvánka na ples 2020
12
Pozvánka na ples 2020
13
Pozvánka na ples 2020
14
Pozvánka na ples 2020
15
Pozvánka na ples 2020
16
Pošta - další zastávka na Cestě objevitele
Pozvánka na ples 2020
17
Pozvánka na ples 2020
18
Pozvánka na ples 2020
19
Pozvánka na ples 2020
20
Pozvánka na ples 2020
21
Kroužek deskových her
Pozvánka na ples 2020
22
Pozvánka na ples 2020
23
Pozvánka na ples 2020
24
Pozvánka na ples 2020
25
Pozvánka na ples 2020
26
Pozvánka na ples 2020
27
Pozvánka na ples 2020
28
Pozvánka na ples 2020
29
Pozvánka na ples 2020
30
Pozvánka na ples 2020
31
Pozvánka na ples 2020
1
Pozvánka na ples 2020
2
Pozvánka na ples 2020