Základní škola Velehrad

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána
Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Aktuality > Den otevřených dveří

Den otevřených dveří



Datum konání:
15.3.2016

V úterý 15. března se v naší škole již tradičně konal Den otevřených dveří. Všichni zájemci, kteří chtěli nasát atmosféru školy, byli srdečně zváni a vítáni. V tento den probíhala běžná výuka podle rozvrhu.

Příležitosti volného vstupu do výuky využilo celkem 23 návštěvníků školy (rodičů a prarodičů). Podle svých zájmů se zúčastnili výuky v různých třídách, předmětech a hodinách. Pak, pokud měli zájem, vyplnili malý dotazník, který zjišťoval jejich dojmy a postřehy.

Většinou bylo cílem všech rodičů vidět výuku svých dětí, její styl, soustředěnost a chování dětí.

Učitelé byli celkově hodnoceni velmi dobře, jako příjemní, vstřícní, milí, hodní, obětaví a profesionální.

Za nejlepší dojem z návštěvy školy bylo uvedeno: možnost nahlédnout do výuky, výuka učitele, klid učitelů, pozitivní atmosféra ve třídě, děti byly zapojené, výborně spolupracovaly, aktivity v hodinách se střídaly, děti mají prostor k vyjádření, výzdoba tříd, zájem dětí o výuku, že děti nesedí pouze v lavici, písemky, přístup učitelů II. stupně (ČJ+F+Př), jako celek výborné.

Nejhorší dojem měli dotazovaní z: 2× výzdoba třídy, aktovky na zemi mezi lavicemi, někdy podpora soutěživosti, kdy „slabší“ žáci mohou cítit kritiku, 11× bylo uvedeno, že nemají špatný dojem.

Většinou se rodiče vyjádřili, že se zlepšila informovanost rodičů, byly pochváleny nové webové stránky.

Někteří rodiče upozornili na hluk na chodbách a chování dětí o přestávkách. (Den otevřených dveří přináší i svá specifika – něco „nového a nezvyklého“, co není běžné, přináší i větší ruch a potřebu vyjádření pocitů a vybití energie u malých i větších.)

Všechny další náměty, které rodiče uvedli, budou naším dalším cílem.

Celkové hodnocení ankety bylo z velké míry pozitivní a zazněla často i pochvala učitelské práce. Pochvala na nás udělala velký dojem, velmi si jí vážíme a děkujeme za ni.

                                                                                          učitelé ZŠ Velehrad

Fotogalerie


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2