Základní škola Velehrad

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána
Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Aktuality > Akce v nejbližším období nového šk. roku

Akce v nejbližším období nového šk. roku



Nový školní rok jsme rok jsme oficiálně zahájili 1. září, 2. září se žáci se svými vyučujícími sešli ve svých třídách nad novým rozvrhem a v třídnických hodinách byli seznámeni s akcemi školy v nejbližším období. Už příští čtvrtek 8. září se uskuteční  výukový program  „Gotika – život rytířů za vlády Lucemburků“, který se tématicky váže k letošnímu 700. výročí narození  Karla IV.

úterý 13. září je připravena pro žáky beseda na téma zdravého stravování se zástupcem firmy Podravka a v  15.30 se v jednotlivých třídách uskuteční zahajovací třídní schůzky, po nich jsou rodiče zváni na společné setkání s ředitelem školy a zástupci Kruhu přátel školy do jídelny. Poté jsou rodiče zváni na setkání se zástupci  školské rady.

14. září se koná pro žáky 4. tř. seminář dopravní výchovy v Uh. Hradišti.

2. tř. pod vedením paní učitelky Mikulincové se zúčastní v týdnu 18.-23. září školy v přírodě.

Výuka náboženství bude zahájena od 19. září.

V nejbližších dnech bude také probíhat nábor do zájmových útvarů naší školy, přihlášky žáci odevzdávají třídním učitelům do 23. září. Jejich nabídka bude průběžně aktualizována na webu.

Stejně jako v minulých letech bude na naší škole působit ZUŠ Slovácko, bližší informace naleznete na našem webu.

V pátek 23. září se zájemci z řad žáků 6.-9.třídy zúčastní exkurze za památkami Vídně, kterou po dobrých zkušenostech z minulých let zajišťujeme ve spolupráci s PhDr. Pavlem Kočím.

V pondělí 26. září se naši žáci zapojí do každoročního sběru papíru, tentokrát ve spolupráci s firmou Metalšrot.

V úterý 27. září a středu 28. září připravujeme ve spolupráci s obcí Velehrad návštěvu Terchové pro žáky 5. a 9. ročníku.

I v letošním školním roce bude posílena výuka anglického jazyka přítomností rodilého mluvčího Chrise Odiase ve 4.-9.tř. a studentky pedagogiky Martiny Vlčkové v 1.-3.tř.

V letošním školním roce bychom se chtěli více zaměřit na primární prevenci  a osvětové programy pro žáky, na doporučení  metodičky prevence, psycholožky Mgr. Bohdany Blažkové budeme realizovat pro naše žáky tyto typy programů ve spolupráci s Pavlem Pakostou z organizace ABATOP.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8
Příběhy našich sousedů
9 10
Jarní sběr
11
Jarní sběr
Návštěva věznice v Uherském Hradišti
12
Jarní sběr
13
Jarní sběr
14
Jarní sběr
15
Jarní sběr
Velikonoční veselí
16
Jarní sběr
17
Jarní sběr
18
Jarní sběr
19 20 21
22 23
Vystoupení předškoláků
24
Dnes učí maminka Veronika
25 26 27 28
29 30
Knihovna BBB - 2.třída
1 2 3
Barevný den
4 5
Další vavříny Martina Valenty